FAQ

-VAD MENAR NI MED CANCEROGENFRI?

Som känt så innehåller i princip all isoleringsull för dessa extrema temperaturer ”cancerogena” eller ”möjligen cancerogena” partiklar. Vår ull är helt fri från dessa. 100% Cancerogenfri! Vi var först i världen med att få möjligheten att testa denna ull till våra gasolässjor.

-BEHÖVER MAN INGA LUCKOR?

ALLA våra ässjor uppnår full effekt och välltemperatur utan luckor. VID BEHOV så kan man enkelt och billigt anpassa öppningen med hjälp av tex eldfast sten. Detta är dock inget som vi rekommenderar. Främst så kan brännarnas gång påverkas när dessa kräver mycket luft (syre) till förbränningen. Även gavlar och isoleringen kan påverkas av den höga värmen som uppstår. Slutsats:”Håll koll och sunt förnuft” räcker långt 👌😉.

-VAD INNEBÄR URKOLNING?

Som många känner till så finns det många typer av Venturi och Ribbon -brännare på marknaden som ”urkolar” stålet. Dvs att dessa förbränner kolet från stålet vilket resulterar i försämrade egenskaper av stålet. Gäller INTE vår brännare RAGNARÖK, vilket vi kunnat bekräfta genom tester av Luleå Tekniska Universitet.

-KAN MAN BOKA EN ÄSSJA I FÖRVÄG?

Du kan självklart förhandsboka din ässja genom att Kontakta oss. Ange gärna ditt mobilnummer också. Vi kontaktar dig när ässjan är färdig. Du binder dig inte till något köp, du kan utan problem ångra dig.

-VAD MENAR NI MED ”VBA”?

Man kan ändra vinkel på brännaren. Läs gärna mer om VBA under någon av våra ässjor.

-VILKEN TEMPERATUR NÅR ERA ÄSSJOR?

Alla modeller uppnår MINST +1500°C! 

-VILKEN ÄSSJA SKA JAG VÄLJA…?

Alla våra gasolässjor, oavsett modell, är till yrkessmeden såväl som till nybörjaren. ALLA modeller uppnår som sagt välltemperatur med råge. En ässja med fler brännare innebär inte mycket högre temperaturer, men större kraft och snabbare uppvärmning. Fundera gärna på VAD du vill smida, vilken längd som behövs osv, och välj utifrån det. Vi har kunder som smider och väller yxor i vår ”lilla” Asgård😀.

-KAN MAN TILLSÄTTA EN FLÄKT TILL ER BRÄNNARE?

NEJ! Våran brännare RAGNARÖK är utprovad och optimerad precis som den är byggd! Tillsätter man en fläkt så ökar man även syremängden vilket i sin tur ökar risken att man bränner kolet ur stålet ”urkolning”.

-SKICKAR NI ÄVEN TILL NORGE, OCH VAD KOSTAR DET?

Absolut gör vi det! Frakten brukar kosta ca 1200sek

 

 

FLER FRÅGOR UPDDATERAS SENARE. Har DU en fråga?